Maker

Maker koers verwachting

Maker is een cryptocurrency die gebouwd is op het Ethereum netwerk. Het primaire doel van de token MKR is om de volatiliteit van zijn eigen stablecoin, de DAI, te minimaliseren. De MKR is dus onderdeel van het hele MakerDAO (Decentralized Autonomous Organization) systeem, waarbij DAI in eerste instantie geback-upt wordt door ether.

Dit systeem is helaas niet helemaal feilloos en daarom is ook MKR tot stand gekomen. MKR biedt aan de hand van smart contracts mede-zeggenschap over de gehanteerde back-up ratio van het systeem en het succes van DAI. Hiervoor worden MKR houders ook beloond.

Laten we een van dichterbij bekijken hoe dit in zijn werk gaat en wat dit kan betekenen voor de koers van MKR. 

Maker koersDe prijs van Maker

In tegenstelling tot de stablecoin DAI, is de prijs van MKR wel volatiel. De koers is vooral erg afhankelijk van het gebruik en succes van de DAI. MKR zag het licht in januari 2017 met een prijs van $23. In augustus van hetzelfde jaar in schoot de prijs de lucht in tot $294 en in januari 2018 was er een eerste all-time high van $1773.92. Maar na een rustigere periode is eindelijk op 10 januari 2021 een nieuwe all-time high gezet van $1976,24.

Hieronder vind je de prijsgrafiek van Maker. Hiermee heb je een analyse wat de prijs heeft gedaan in het verleden. Ook vindt je de mogelijkheid om direct de crypto te kopen.

Veiligheid en Betrouwbaarheid

Maker zelf is gebouwd op het Ethereum netwerk en daarom kan je als potentiële MKR bezitter ervan uitgaan dat de fundering van het systeem betrouwbaar is. Maar ook binnen het platform van Maker draait alles om veiligheid. Het hele idee van Maker is immers net om de betrouwbaarheid en het voortbestaan van de DAI te garanderen. 

DAI is in eerste instantie al geback-upt door ether, en wanneer de prijs van ether sterk daalt, dan moet er ofwel meer onderpand voorzien worden of de voorziene DAI zal geliquideerd worden om de stabiliteit van DAI te waarborgen. Dit systeem is echter niet feilloos. Wanneer ether enorm zou crashen, dan kan er niet tijdig worden ingegrepen en dit kan enorme liquiditeitsproblemen opleveren en een sterke volatiliteit van de DAI veroorzaken. Gelukkig is ook hier een oplossing voor: Maker (MKR). De Maker token levert zeggenschap en stemrecht betreffende de ratio’s van de onderpanden, welke vastgelegd worden in smart contracts. In ruil voor dit beheer worden de MKR houders beloond. Zij zullen er op hun beurt vooral baat bij hebben om de volatiliteit van de DAI te minimaliseren omdat anders ook zij benadeeld worden via de verkoop van MKR op de open markt. Dit zou uiteindelijk hun slachtoffer maken van hun eigen slecht beheer, en niet de DAI houders. 

Schaalbaarheid

Het is ondertussen duidelijk dat MKR onderdeel uitmaakt van een groter geheel, samen met DAI en Ethereum. Het succes en de groei van MKR hangt vooral nauw samen met het succes van de stablecoin DAI. Stablecoins lijken op het eerste zicht misschien minder sexy dan andere crypto’s waarbij er veel geld verdiend wordt door speculatie.

Toch zijn ze essentieel voor het verdere succes en voortbestaan van alle andere crypto’s. Stablecoins maken het voor beginnende beleggers aantrekkelijker om hun eerste crypto’s aan te schaffen zonder onderhevig te zijn aan grote prijsschommelingen. Maar ook investeerders die wel geld willen verdienen door te speculeren kunnen handig gebruik maken van stablecoins op het moment dat zij vrezen dat hun geliefde munt sterk gaat dalen.

De stabiliteit van de munt kan er ook voor zorgen dat ze makkelijker als betaalmiddel zal ingezet worden ter vervangingen van de klassieke valuta’s zoals de dollar of euro. 

Maker koers verwachting 2021 – 2025 – De laatste Maker prognose

We kunnen er vrij gerust in zijn dat stablecoins nog verder gaan groeien de komende jaren. Hoewel er al heel wat verschillende op de markt zijn, zoals USDC, TUSD en PAX is DAI wel de meest succesvolle stablecoin die geback-upt wordt door een andere cryptocurrency en geen middenman nodig heeft dankzij de decentralisatie. Bovendien is er sterk nagedacht over een dubbele verzekering voor de prijsstabiliteit dankzij Ethereum en Maker (MKR). Dit alles geeft ook vertrouwen in het succes van MKR en een positieve trend van de koerswaarde.

Het belangrijkste voor het kopen of het traden van een cryptocurrency is, is dat je weet waar het bedrijf mee bezig is. De nieuwe ontwikkelingen zullen zorgen voor een grotere adoptie en een verandering van de prijs uiteindelijk.

Zo is het team achter Maker dus druk bezig met nieuwe innovaties wat erg positief is voor de toekomst. De Maker toekomstprijs zal ook geheel afwachten zijn hoe al deze bovengenoemde punten gerealiseerd gaan worden door het team hierachter. De plannen en verwachting voor 2021 – 2025 zien er in ieder geval goed uit.

Maker kopen of verkopen

Wil je Maker kopen via iDeal of andere betrouwbare betaalmethodes? Dat kan dat het best via een aantal platformen en exchanges met een goede reputatie. De beste opties in Nederland zijn Bitcoinmeester, Litebit en Binance

Beste websites om Maker (MKR) te kopen in Nederland

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=OKEX

Internationale exchange

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

200+

BekijkOKEX
 /></a><br />
<p class=Plus500

Grootste CFD broker

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

20

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=Kraken

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Bij bovengenoemde exchanges kan je allemaal Maker kopen, verkopen en traden. Het grote voordeel is dat je eenvoudig via iDeal kan afrekenen en ook bij het verkopen het binnen 24 uur weer op je bankrekening staat. Ten slotte hebben al deze platformen een erg goede reputatie en zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Wanneer je de crypto koopt, heb je het ook direct in je wallet staan op het platform.

Interesse om meer te weten over andere cryptocurrencies? Bekijk hieronder de complete lijst van cryptocurrencies waar wij over geschreven hebben.

Aandelen overzicht footer

Biflatie.nl heeft ook over andere aandelen geschreven:
Airbnb aandelenTwitter aandelenSnapchat aandelenAmazon aandelenNIO aandelen
Palantir aandelenMicrosoft aandelenNetflix aandelenJD.com aandelenAlibaba aandelen
Zoom aandelenTesla aandelenGoudmijn aandelenAir France KLM aandelenBeyond Meat aandelen
Spotify aandelen

Veel bekende traders en experts hebben een positieve prognose van Maker zoals deze bijvoorbeeld.

Wil je gebruik maken van het traden van futures om kans te maken op hogere rendementen als de prijs stijgt? Dan kan je het beste gebruik maken van de Binance futures hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.