Chainanalysis laat toe de weg die digitale munten afleggen te traceren. Meer dan 150 (crypto)bedrijven, instituten en overheidsinstellingen gebruiken de techniek reeds. De grootste cryptobeurs ter wereld, Binance, is eveneens in oktober 2018 klant geworden. Chainanalysis doet precies wat de naam zegt. Hij analyseert waar de chain of ketting begint. Welke weg de ketting of het blok volgt. Zijn slogan is terecht ‘Building trust in blockchains’ . Het doel is nuttig en nobel. Vuile crypto’s herkennen en weren. Iedereen propere handen!

CC0 Creative Commons Pixabay

Chainanalysis: Peace of mind

De slogan gaat verder met ‘Prevent, detect and investigate cryptocurrency money laundering, fraud and compliance violations’. Het is een reuzestap op weg naar brede acceptatie door professionelen en erkenning vanwege overheden. Chainanalysis maakt de blockchain aanzienlijk veiliger. In de zin van meer betrouwbaar ook. Een groot stuk anonimiteit en privacy wordt wel opgegeven in ruil voor een maximum aan veiligheid, betrouwbaarheid en gemoedsrust. Want deze technologie laat bedrijven en instituten eveneens toe zeker te zijn aan alle wettelijke regels en wetten te voldoen. Die belangrijke stap zetten dus naar overheden toe. Kijk eens hoe braaf, goed, betrouwbaar wij zijn? Gemoedsrust dus.

Zwart geld/vuil geld

In deze tussentitel gebruiken we bewust de term ‘geld’ voor cryptomunten. Eenvoudig omdat de cryptogemeenschap van +20 miljoen er zo over denkt. Zwart geld (of cryptomunten) kennen we allemaal. Het is inkomen of vermogen dat niet wordt aangegeven bij de belastingdienst. Vuil geld gaat nog heel wat stappen verder. Denk aan terroristen die mogelijk van de theoretische anonimiteit van crypto’s misbruik maken. Aan fraude gepleegd op grote schaal door eender wie of wat. En natuurlijk aan het witwassen van zwart geld bijvoorbeeld afkomstig van misdaad. Al dit soort vuil geld of crypto wil een brave burger niet tegenkomen. Chainanalysis biedt gebruikers deze verzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: