Wat brengt 2019 voor cryptomunten en blockchain?

0

De grootste verliezers van 2018

Bitcoin voert dit lijstje aan met de weinig benijdenswaardige eerste plaats. Zijn marktkapitalisatie verloor meer dan de hele huidge cryptomarkt tezamen nog waard is. BTC startte 2018 met 229 miljard dollar aan marktwaarde, en eindigt het jaar met nog slechts 66,7 miljard. Toch blijft bitcoin de grootste en populairste munt. De negen overige grootste verliezers vindt u hier.

Vooruitzichten voor bitcoin: experten aan het woord

Mike Novogratz voorziet een geweldig jaar voor BTC met meer acceptatie van de digitale munt. Meer doorbraken zullen volgen zoals het feit dat de Amerikaanse staat Ohio als eerste toelaat belastingen te betalen in bitcoin. Dit kan een precedent betekenen voor andere staten. ‘This action will be possible through the use of Bitpay which will help them to convert the digital assets to dollars.’ Cryptomunten analist Ronnie Moas voorziet eveneens meer acceptatie en meer doorbraken. Hij is erg positief voor BTC en wijst op de beperkte beschikbaarheid ervan. Dit in combinatie met een hogere vraag moet de munt naar 28.000 dollar tillen.

Bitpay

De CEO van genoemd Bitpay ziet bitcoin ergens tussen 15.000 en 20.000 dollar. De mogelijke komst van een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) zal de catalysator worden. Hier leest u wat andere experten voorspellen en de redenen waarom. In het algemeen is de verwachting dat ‘something big’ gaat plaatsvinden met bitcoin in 2019.

Zoekopdrachten en handelsvolumes down

Het aantal zoekopdrachten op Google voor bitcoin is gedaald met 75 procent tegenover december 2017. Toen de munt haar voorlopige hoogtepunt aantikte. Dat is ook logisch maar heeft geen voorspellende waarde. Ook de handelsvolumes zijn ferm afgenomen. Researchbureau Fundstrat meent dat grote financiële partijen en institutionelen stilaan meer en meer de cryptomarkt zullen betreden. En eens de koers van BTC opnieuw stijgt, wat al enkele weken het geval is, zullen handelsvolumes en zoekopdrachten opnieuw flink stijgen. Haar CEO wijst erop dat de gemiddelde prijs om BTC te mijnen 6000 dollar bedraagt. Alleen wanneer de koers daar onder gaat, zal dit een probleem vormen.

Drie sectoren voor de toekomst

In 2018 hebben drie belangrijke overnames plaatsgevonden. Dit worden naar verluid de sectoren van groot belang en reeds in 2019 zullen die zichtbaar worden.

  1. Cloud Computing. IBM kocht Red Hat voor 34 miljard dollar. ‘IBM’s acquisition of the cloud computing giant will open completely new horizons for the company’s quest for General Artificial Intelligence and further commercialization of Watson.’
  2. Artificial Intelligence. GSK kocht zich voor 300 miljoen dollar in bij 23andMe. Deze laatste is in het bezit van een aanzienlijke pool van genetische data. Het zal de farmaceuticareus d.m.v. het gebruik van AI toelaten de ontwikkelingstijd voor medicatie in te korten. Tevens zal het bedrijf zich meer kunnen richten op preventieve medicijnen.
  3. Qualcomm heeft een bod van 44 miljard dollar uitgebracht op halfgeleider fabrikant SNP Semiconductors. Deze laatste produceert de chips voor de meeste smartphones. Mede hierdoor zal Qualcomm zich positioneren op de markt voor de zelfrijdende auto’s. Nu al roept het bedrijf zich uit als dé chipproducent voor het Internet of Things (IoT).

Hoop voor 2019

De cryptogemeenschap stelt haar hoop voor een schitterende toekomst voornamelijk in drie zaken in het algemeen, aldus de schrijver van dit artikel, als ‘SAP finance consultant for an IT consultancy’. Het zijn stablecoins, Wall Street dat all in gaat, en meer wettelijke regelingen en acceptatie door wetgevers.

Besluit

2018 bracht nochtans geen nieuwe negatieve gebeurtenissen zoals een “Mt. Gox 2.0″ of arrestaties van boosdoeners werkzaam in de sector. Alles ging eigenlijk goed tot zeer positief, behalve de koersnoteringen dan. Integendeel toonden Wall Street Giants ongeziene interesse in alles rond crypto en blockchain, en met concrete resultaten reeds. Minder volatiele STO’s vervangen stilaan de ICO’s. De toekomst voor Security Tokens oogt ‘enormous’. Zelfs het hoofd van het IMF drong er bij alle centrale banken op aan het gebruik van cryptomunten te overwegen! In feite bracht 2018 meest positief tot uiterst veelbelovend nieuws. Lage koersen in combinatie met mooie toekomstverwachtingen betekent kansen voor de slimme investeerder, m.i.

Heft u mee het glas?

Ik ben er dan ook, met velen, van overtuigd dat cryptomunten een sterke comeback zullen maken in 2019. En dat al degenen die crypto’s de rug toekeerden in 2018, en masse terug in de markt zullen stappen. Ben u het hiermee eens, beste lezers, heeft u bepaalde opmerkingen of ziet u het misschien helemaal anders? Laat het ons vooral weten. Voor vanavond alvast een fijne, gezellige overgang naar het nieuwe jaar gewenst. En vergeet niet om op middernacht, 00:00 uur, het glas te heffen op een schitterende toekomst voor crypto’s & blockchain!