Paul Buitink in gesprek met Willem Middelkoop bij Cafe Weltschmerz in navolging op deze video die in september 2019 werd opgenomen. De ontwikkelingen zijn sindsdien versneld. In Jackson Hole sprak de Britse centrale bankier Marc Carney over de noodzaak van een nieuwe wereld reservemunt, als opvolger voor de dollar.

Nieuwe crisis zal zorgen voor monetaire reset

Een nieuwe crisis zal leiden tot een ‘Monetaire Reset’. Met de voortdurende crisis in het Amerikaanse ‘repo-systeem’ is het duidelijk dat de financiering van de Amerikaanse tekorten steeds zorgelijker wordt. Voor daarbij de nieuwe crisis in het Midden-Oosten. Genoeg ingrediënten dus voor een nieuw gesprek over geopolitieke invloeden op het financiële systeem, goud en bitcoin.

7 reacties

 1. Ik ben helemaal gerustgesteld. W. Middelkoop komt zelf al met de oplossing aan t.a.v. de gelddrukkerij/qe-financiering vd centrale banken groene staatsobligaties en een badbank.

  1. Gelukkig heeft Willem Middelkoop nog een verhaal met een visie!

   Daarentegen komt uw minister president Pruttel mede namens de coalitiepartners na 4 weken gratis vreten en zuipend tijdens hun kerstvakantie niet verder dan het grootste Nedriglandse politieke probleem in een (bijna) brandende wereld, afschaffing vsn vuurwerk!

   Vuurwerk wat in de Brusselse partnerlanden vrijelijk het gehele jaar aan te schaffen is.

   Kon u van uw Baggerlandse regering (en waarschijnlijk heeft u ook gestemd) maar oplossingen verwachten als het echt mis gaat en het economische vuurwerk bij Brussel op de agenda staat!

   1. Tsja willem middelkoop heeft nog een verhaal met een visie. Jammer dat u inhoudelijk niet ingaat op zijn verhaal en zijn visie. Ik ben echter niet vergeten dat willem m. waarschuwde voor hyperinflatie toen de qe-politiek begon in 2009. De officiele inflatie is in alle jaren na maart 2009 nog nooit zo laag geweest. De dag dat de dollar valt, is nog niet gekomen en de oliecrisis ook niet.
    Ik ben het verder met u eens dat echte problemen niet opgelost worden door de gevestigde politieke partijen. Maar ik mis een beetje het alternatief om op te stemmen.

    1. Inderdaad ik ben het met u eens dat Willem Middelkoop het, zelfs met regelmaat, gehad over hyperinflatie.
     Dat is ons tot opheden bespaard gebleven en zoals hij ook aangeeft heeft hij geen glazenbol.

     Of het officiele inflatiecijfer geopolitiek gezien de laagste is zou ik zo niet weten, maar wat ik wel weet is dat de inflatie in Nedrigland in 2019 met een percentage van 2,75% wel de hoogste was sinds 2009.
     Rutte heeft voor de derde keer niet waar kunnen maken dat iedereen erin koopkracht op vooruit zou gaan en wordt zelfs niet afgestraft.
     Daarnaast een vreselijke gedrocht als Brussel dat nu reeds meer dan 3000 miljard heeft bijgetoetst en dan toch nog jaarlijks een laag inflatie percentages in Europa?

     Ik kan mij goed voorstellen dat mocht het financierl sentiment omslaan dat het bijgetoetste Brusselse eurootjes als een boemerang terug komen richting de gewone burger.
     De situatie niet zo snel is bij te sturen en een zeer hoge inflatie ons te wachten staat.

     De dag dat de dollar valt daar spreekt hij over in de video en een nieuwe olie crisis.
     Ik begrijp u wel maar ik zie het als je nek uitsteken als professional, zonder te beschikken over die glazenbol!

    2. Inderdaad ik ben het met u eens dat Willem Middelkoop het, zelfs met regelmaat, gehad heeft over hyperinflatie.
     Dat is ons tot opheden bespaard gebleven en zoals hij ook aangeeft ontbreekt het hem aan een glazenbol.

     Of het officiele inflatiecijfer geopolitiek gezien de laagste is zou ik zo niet weten, maar wat ik wel weet is dat de inflatie in Nedrigland in 2019 met een percentage van 2,75% hier wel het hoogste was sinds 2009.
     Maa Rutte heeft voor de derde keer op rij niet waar kunnen maken dat iedereen erin koopkracht op vooruit zou gaan en wordt daarvoor niet afgestraft.
     Daarnaast dat vreselijke gedrocht Brussel welke nu reeds meer dan 3000 miljard eurootjes heeft bijgetoetst en dan toch nog jaarlijks dat lage inflatiepercentage in Europa?

     Ik kan mij goed voorstellen dat mocht het financieel sentiment omslaan dat die bijgetoetste Brusselse eurootjes dit als een boemerang keer richting de gewone burger.
     Mocht dan de situatie niet snel bij te sturen zijn en wel een zeer hoge inflatie ons te wachten staat.

     De dag dat de dollar valt, daar spreekt hij over in de video en een nieuwe olie crisis ach alles kan zich op elke moment economisch de kop opsteken.
     Ik begrijp u wel maar ik zie het als je nek uitsteken, echter wel als professional, zonder te beschikken over die glazenbol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: