Best gelezen 10 artikelen van Juni 2013

10. Manipulatie, misbruik, fraude en wetteloosheid

Voor wie een beetje oplet is het de aflopen tijd op vele manieren duidelijk kunnen worden dat we in een tijdperk terecht zijn gekomen waar wit en zwart, goed, fout, beter en slecht niet meer te onderscheiden zijn. Bankiers manipuleren op  grote schaal, rentes en koersen, handelen met voorkennis, verkopen producten die als spaanplaat zijn opgebouwd. Ziekenhuizen declareren meer dan creatief. Regeringen gaan buiten wet en oog gewoon hun eigen weg. Wat resultaat oplevert is goed voor het land en de burgers. Volgens Lagarde en Draghi heeft de geldpolitiek van de ECB ons allemaal gered en is het daarom niet van belang of het binnen wet- en regelgeving past. De Duitse rechters van het constitutionele hof kregen zelfs verhulde waarschuwingen. Lees hier het hele artikel.

9. ‘Het kookpunt van de crisis is nabij’

Weg met schulden. Kappen ermee. Op grote schaal wegwerken. Elk beleid dat Nederland radicaal schuldenvrij maakt, is gezagvol beleid. En daar hunkert iedereen naar. Naar de mening van een groeiend aantal Nederlanders en volgend op wat burgereconomen, columnisten en bloggers al jaren beweren slaat de huidige crisis inmiddels zo hard toe -zelfs tot in alle uithoeken van staat en samenleving- dat regering en parlement er goed aan doen om volmondig toe te geven dat onze situatie in Nederland niet veel onderdoet voor die in Zuid Europa. We gaan in ieder geval hard die kant op. Lees meer.

8. Docu: Hoedurvenze

Deel 1: Elke week bankencrisis. ‘De bankensector is, paradoxaal genoeg, één van de grote winnaars van de bankencrisis.’ Deel 2: Besparen tot in de kist. ‘Het is zo dat de Grieken, van alle 27 EU-lidstaten het hardst werken van iedereen.’ Deel 3: Het fiscale pretpark. ‘Je betaalt advocaten tot ze een manier hebben gevonden om legaal te sjoemelen’. Deel 4: Bratwurst, Lederhosen und Minijobs. ‘Vandaag de dag is Duitsland, naast exportkampioen, ook Europees recordhouder qua aantal werkende armen.’ Deel 5: Welk Europa willen we? ‘In de crisis is het pijnlijk duidelijk geworden dat het Europa-project gekaapt is door grote financiële en industriële machten’. Hieronder deel 5.

[youtube id=”InrDVMNUFqU” align=”center”]

7. IMF, ECB, EU en de regeringsleiders hebben gefaald

Wie nog hoop heeft dat het allemaal wel goed gaat komen met bezuinigingen, besparingen, lastenverhogingen, stabiliteitsmechanismen, unies in vele soorten en maten én inzicht van deskundigen en politici, die kan beter nog een laatste keer op vakantie gaan. Lees meer.

6. Krimp in Nederland: Economie van XXL naar S-

Wat wij op Biflatie al lang wisten is nu ook tot de officiële instanties, waaronder het CBS doorgedrongen. De krimp van de economie is veel groter dan ooit gedacht. Alle zogenaamd optimistische geluiden als: ‘Het gaat weer beter, de zon is zichtbaar” en meer van dat soort onzingeluiden blijken pure misleiding of wensdenken te zijn geweest. Daar waar de Nederlanders, tot nu toe, niet bereid zijn geweest om de straat op te gaan hebben ze wel een groot slot op hun portemonnee gezet als blijk van wantrouwen en somberheid. En… we zijn nog niets eens de ronde ingegaan van de zes miljard of meer aan lastenverhogingen en bezuinigen die ons binnenkort staan te wachten. Lees hier verder.

5. Wereldwijde schuldsanering enige oplossing?

Nergens geen opbeurende berichten over innovatie, investeringen in maak-industrie of anderszins stimulerende maatregelen. De grootste bedreiging vormt de wereldwijde toenemende onrust in landen waar juist de economie nog groeide, zoals Brazilië en Turkije. Daarnaast de afnemende groei in de andere opkomende economische grootmacht China. Deze ontwikkelingen wijzen op een aanstaande wereldwijde recessie die in de EU mogelijk zal omslaan in een depressie. De VS gaat hoe dan ook volgen, simpelweg doordat het monetaire experiment van de FED onder andere heeft gezorgd voor een niet meer te behappen schuldenberg. Lees meer.

4. Rutte smeekt Nederlanders om een huis te kopen

Volgens Mark Rutte moeten mensen die het zich financieel kunnen veroorloven de aanschaf van een huis niet langer uitstellen. Dit omdat zijn deskundigen zeggen dat de prijzen niet veel meer zullen zakken. Ondertussen is de gemiddelde hypotheeksom in de afgelopen twee jaar met ruim €50.000,- afgenomen en dalen de huizenprijzen nog altijd met zo’n 8% op jaarbasis. Bekijk de video.

2 landen

3. Meer dan zat van Europa!

Als het de dames en heren uitkomt, én zeker is dat het over niets gaat, dan praat men over het Europa van de zevenentwintig of van de zeventien. Dan krijgen we keer op keer te horen dat het allemaal prachtig is. Samen sterk. Voor elkaar opkomen. Solidariteit. De som is meer dan een optelling van de afzonderlijke delen. Bijna alle dagen zonneschijn en broederlijke gelijkheid. Lees hier verder.

2. Nederland en Europa op weg naar Faillissement

Cyprus wil weer geld zien. Het IMF vindt dat de EU heel snel drie, vier of meer miljarden in Griekenland moet stoppen. Spanje, Italië en Frankrijk broddelen voort. De BTW in ons land gaat naar 23%. De consument is somberder dan ooit. Onze maatschappij is overcomplex geworden, feitelijk gezien onbestuurbaar. Fraude, ondeskundig- en onverschilligheid, zelfoverschatting, persoonlijke stokpaardjes. Honderden miljarden gingen en gaan verloren. Ook al zouden we duizenden controle-instituten hebben, bankenregels tot in het oneindige. Het zal allemaal niets helpen omdat de wortels van ons huidige systeem zijn aangetast. Elke aanpassing maakt de chaos groter en brengt ons verder weg van eenvoud, overzichtelijkheid en het behalen van de beste resultaten tegen de laagste kosten. Lees hier meer.

1. ‘Tsunami aan lastenverhogingen op komst’

Premier Rutte moet binnenkort meer dan zes miljard euro tevoorschijn gaan toveren en dat gaat vast en zeker niet tot een feestelijke stemming leiden. Lastenverhogingen zitten eraan te komen. Een btw verhoging naar 23%, gekoppeld aan een flinke verschuiving van vele producten uit het lage naar het hoge tarief? De eigen bijdrage in de ziektekosten verhogen naar 700 euro en tegelijk nog meer medicijnen en behandelingen helemaal niet meer vergoeden. Veel hogere huren. Beperking van de hypotheekaftrek ook voor de bestaande gevallen. Snijden in de salarissen, uitkeringen, subsidies en toeslagen. En… dat is nog maar het begin, want ook de gemeentebesturen, provincies en waterschappen zullen zich gaan melden. Lees verder.

Eén reactie

 1. Wat een eer om de eerste te mogen zijn.

  ‘Het kookpunt van de crisis is nabij’

  Het kritische kookpunt bij de mens, is altijd veel eerder dan bij een pan met water of olie.

  “10. Manipulatie, misbruik, fraude en wetteloosheid”.
  Dit gaat voorlopig nog even door.

  “9. ‘Het kookpunt van de crisis is nabij”.
  Ze hadden het gas even lager gedraaid, maar het gaat langzaam weer omhoog.

  “8. Docu: Hoedurvenze”.
  Je weet toch wel, dat het orkest blijft doorspelen tot het bovenste dek onder water staat.

  7. “IMF, ECB, EU en de regeringsleiders hebben gefaald”.

  Het IMF heeft gewonnen met de de SDR, met medewerking van China.

  “6. Krimp in Nederland: Economie van XXL naar S-“.

  Lijkt nu een kleine verrekening, het is van S naar M tot XL geworden.

  Alles met 75 % korting wegens opheffing.

  “5. Wereldwijde schuldsanering enige oplossing?”.

  Lijkt me een duidelijk verhaal, de pensioenen en spaartegoeden boven de € 100,000 gaan er aan.

  4. “Rutte smeekt Nederlanders om een huis te kopen”.

  Dit is reeds een feit geweest, belastingvoordelen zijn niet meer van kracht en de nieuwe kopers

  mogen op termijn van 5-10 jaar op de blaren zitten.

  3. “Meer dan zat van Europa!”.

  Precies, de grootste waarheid in de historie.

  2. “Nederland en Europa op weg naar Faillissement”.

  Er wordt in ieder geval flink aan de weg getimmerd.

  “1. ‘Tsunami aan lastenverhogingen op komst”.
  Precies, belastingverhoging,verlaging van Huur en Zorg toeslag, stiekeme accijnsverhogingen en brute verhoging van de Gemeentelijke belastingen.

  Het zooitje ongeregelde inhalige debielen,volgers en particuliere graaiers, gaan hun eigen graf nog graven.

  Als u even een half uurtje totale rust neemt, dan gaan er verscheidene deuren voor u open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: