Bitcoin creditcard

Met een crypto creditcard, die ook wel bekend staat als de Bitcoin creditcard, kun je met jouw cryptocurrency in gewone winkels betalen. Dit komt doordat deze kaart via het netwerk van Visa en Mastercard werkt. Hiermee is het dus mogelijk om in alle winkels waar Mastercard of Visa wordt geaccepteerd te betalen met de crypto creditcard.

Om een crypto creditcard te gebruiken kan je er gewoon een aanschaffen. De volgende stap is om Bitcoin of een andere cryptocurrency op je wallet te zetten. Dit is mogelijk door deze online te kopen. Als de Bitcoin dan op je wallet staan worden deze doorgestuurd naar een andere wallet die is gekoppeld aan jouw crypto creditcard. In de winkel is het vervolgens mogelijk om met je kaart te betalen. De Bitcoin of andere cryptocurrency wordt dan omgezet in bijvoorbeeld euro’s als er in Nederland betaald wordt.

Ondanks dat het een crypto creditcard heet, werkt deze kaart meer als een betaalpas. Je kan namelijk niet in het rood komen te staan zoals bij een creditcard en wanneer er niks meer op de kaart staat kun je hier gewoon op bijstorten.

Verschillende soorten crypto creditcards

Nu we weten hoe een crypto creditcard werkt, is het belangrijk om te kijken naar welke kaarten er in de markt zijn.

  • Binance: Binance biedt 205 verschillende cryptocurrency’s om te wisselen en te handelen. Als we kijken naar het markt bezit en naar het trading volume is Binance de grootste van de wereld. Ook heeft Binance zijn eigen cryptocurrency de BinanceCoin (BNB). Deze coin hoort bij de 12 grootste cryptocurrency’s als het gaat om markt capaciteit. Binance card

De Binance card biedt vanaf de lancering vier cryptocurrency’s. Dit zijn Bitcoin (BTC), de native token van Swipe (SXP), Stable coin Binance USD (BUSD) en Binance native token (BNB).

  • Swipe: is dit jaar officieel overgenomen door Binance. Swipe is een bekend betalingsplatform dat loopt via Visa. Samen proberen deze bedrijven de kloof tussen fiat en digitale activa te overbruggen. Hiermee willen ze de mogelijkheid om met cryptocurrency’s te betalen via financiële systemen groter maken.  Swipe crypto creditcard

Dit zei Joselito Lizarondo, de directeur van Swipe, over de samenwerking met Binance: “We zijn verheugd om met Binance samen te werken om te blijven innoveren in deze crypto-banking-ruimte om verder te bouwen aan massale acceptatie van onze huidige en toekomstige productlijnen”

  • Coinbase: is opgericht met het idee dat iedereen, waar dan ook, toegang moet hebben tot Bitcoin. Coinbase biedt 30 cryptocurrency’s om te wisselen en te handelen. Coinbase biedt een fijne gebruikerservaring voor beginners, omdat gebruikers hun fiatvaluta gemakkelijk kunnen storten en direct toegang krijgen tot Bitcoin.

Voordelen van een crypto creditcard

We hebben nu gekeken naar hoe de Crypto creditcard werkt. Een voordeel hiervan is dat er geen derde partijen zoals een bank bij betrokken zijn. Je hoeft dus geen bankkosten te betalen en je hebt de totale controle over je geld aangezien het mogelijk is om cryptocurrency te verhandelen wanneer je dat wilt.

Om te bepalen welke crypto creditcard het beste bij je past raad ik aan om de crypto creditcards zelf goed te bekijken voordat je een beslissing maakt.

Persoonlijk zou ik voor beginners denken aan Coinbase, aangezien de mogelijkheid er is om met fiat te handelen en er op deze manier makkelijk toegang is tot Bitcoin.

Voor iemand die meer ervaren is en meer opties wil hebben als het gaat om Cryptocurrency’s zou ik eerder gaan voor Binance card.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.