Bitcoin & Crypto Creditcard

Wat is een Bitcoin of Crypto creditcard?

Een crypto creditcard is niet een echte creditcard, maar je moet het eigenlijk beschouwen als een visa of debit card. De werking is wel hetzelfde als een betaalpas, alleen betaal je dus niet in euro’s (of in een andere valuta), maar in cryptomunten die je op dat moment bezit. De ontvanger ontvangt het bedrag echter wel in de desbetreffende valuta, dus niet in cryptomunten. Dit kan bijvoorbeeld in dollars of in euro’s zijn.

De crypto credit kaart wordt ondersteund door Visa of Mastercard, vandaar dat het dus ook eigenlijk hetzelfde is als een visa of debit card. Hierdoor heb je ook te maken met de voorwaarden en regels die deze bedrijven hanteren. Daar vertellen we later meer over.

Voordat je gebruik gaat maken van een crypto kaart is het belangrijk om te weten wat de cryptocurrency is. Het is, zoals overal duidelijk wordt beschreven, een revolutionair betaalsysteem dat een enorme impact heeft.

Het is ook belangrijk om te weten dat je eerst een bepaald bedrag op je crypto creditcard moet zetten voordat je deze kunt gebruiken. Je moet dus eerst je crypto’s in een crypto wallet hebben staan. De meeste crypto exchanges hebben dan ook een goede wallet voor hun gebruikers, zo heeft Binance er zelfs meer dan een om uit te kiezen, maar wanneer je liever een Nederlandse wallet hebt kun je bijvoorbeeld Bitvavo kiezen.

Om deze reden is het dus ook niet hetzelfde als een creditcard. Je kunt het beter zien als een soort prepaid creditcard of een prepaid telefoonkaart net als vroeger. Die kon je ook pas gebruiken nadat de kaart opgewaardeerd was. Of in andere woorden, een crypto debit card.

Voordelen van het gebruik van een crypto visa kaart

Natuurlijk brengt de crypto card een aantal voordelen met zich mee. De verwachting is dan ook dat steeds meer mensen gebruik zullen gaan maken van een crypto creditcard. Dit is nu ook het geval met cryptomunten, dit wordt namelijk steeds populairder.

De volgende voordelen brengt een crypto creditcard met zich mee:

 • Crypto creditcards zijn altijd goed beveiligd. De betalingen met een crypto creditcard verlopen daarom ook altijd veilig.
 • Op steeds meer plekken en in steeds meer landen is het toegestaan om met een crypto creditcard te betalen.
 • Met een crypto creditcard kun je je eigen uitgaven volledig zelf beheren. Je beslist zelf hoeveel bitcoin of andere altcoins je op de kaart zet. Hier hoef je dus bijvoorbeeld geen bank of ander bedrijf als tussenpersoon over te contacten. Hierdoor ben je vrij en onafhankelijk. Dit is zeer prettig voor iedereen die op hun privacy gesteld is.
 • De betalingen die plaats vinden met een crypto creditcard, gebeuren direct op dat moment. Als je bijvoorbeeld kijkt naar een normale creditcard, betaal je de rekening pas aan het einde van de maand.
 • De nadelen die je terugziet bij het gebruik van een normale creditcard, zie je niet terug bij het gebruiken van een crypto creditcard. Denk hierbij aan een betalingstermijn en het feit dat je kredietwaardig moet zijn.

Er zijn ook een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden bij het gebruik van een crypto creditcard. Zo moet je er altijd rekening mee houden dat de cryptomarkt volatiel is. Dit houdt in dat de waarde van de bitcoin of andere coins die op je crypto creditcard staan elk moment kan veranderen, en hiermee de balans op de kaart. Dit is natuurlijk hetzelfde wanneer je het geld in een crypto wallet opslaat.

Ook zijn er op dit moment nog veel crypto creditcards die je alleen kunt gebruiken op de Amerikaanse markt. Houd hier dus rekening mee als je een crypto creditcard aanvraagt in Nederland en die ook vooral in Nederland wilt gaan gebruiken. Lees alles goed door voordat je de aankoop voldoet zodat je zeker weet dat de crypto creditcard ook in Nederland te gebruiken is.

Ook moet je er rekening mee houden dat er een aantal landen in de wereld zijn die geen bitcoin en crypto accepteren.

Zo zijn er ook landen waar het helemaal verboden is:

 • Algerije
 • Afghanistan
 • Pakistan
 • Bolivia
 • Bangladesh
 • Macedonië
 • Saoedi-Arabië
 • Vanuatu
 • Qatar
 • Vietnam

Hoe werkt een crypto debit card

Zoals eerder al benoemd in dit artikel, staat er op de crypto debit card bestempeld dat de kaart van Visa of van Mastercard is. Je hebt dus te maken met bijvoorbeeld bestedingslimieten, opnamelimieten etc. Per aanbieder verschilt het bedrijfsmodel, dus het is goed om te weten wat het bedrijfsmodel inhoudt per aanbieder.

In dit geval zijn er twee platformen.

 • Platformen waarbij je je crypto creditcard aan je eigen wallet kunt koppelen. Zoals Binance of Coinbase.
 • Platformen waarbij je een nieuwe wallet moet aanmaken.

Zoals eerder benoemd worden jouw crypto’s tijdens de betaling over gezet in geld. Maar ook dit kan op twee manieren.

 • Eerst de crypto omzetten in geld zodat je er vervolgens mee kunt afrekenen.
 • Gelijk afrekenen met crypto zodat het tijdens de betaling wordt omgezet in geld.

Een leuke bijkomstigheid en goed om te weten, is dat je in sommige gevallen beloningen kunt ontvangen in de vorm van cashbacks. Dit kan een beloning zijn van een of meerdere procenten. Hoe meer je dan uitgeeft met je crypto card, hoe hoger de beloning uit kan vallen. Als een crypto creditcard deze beloning heeft, staat het aangegeven op de website. We gaan hier later in dit artikel nog verder op in.

Welke crypto visa cards zijn er?

We zullen een aantal populaire crypto visa cards bespreken, namelijk de Binance Card, de Crypto.com card en de Coinbase Card.

Binance Visa Card

Allereerst gaan we het hebben over de Binanca Visa Card. Om te beginnen kun je met deze visa card tot wel 8% cashback krijgen op de uitgaven die jij doet met deze kaart. Dit is dus al een groot voordeel bij het gebruik van de Binance visa card.

binance creditcard

Binance trading-platform

Deze card is een uitbreiding op het bekende tradingplatform van Binance. De werking is hetzelfde als een normale debit card. Je kunt via deze kaart met veel crypto’s betalen, waaronder de Bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB), Cardano, (ADA) en Polkadot (DOT).

Je Visa debit card staat gekoppeld aan je account op Binance wat deze card erg handig in gebruik maakt. Je kunt alles regelen via de Binance app. Zo kun je valuta toevoegen aan je Pay-wallet.

Je kunt zelf kiezen welke munten je op je debit card wilt overzetten. Het is dus niet zo dat je gehele spot Wallet op Binance over wordt geheveld op je debit card. Je bepaalt echt zelf welke cryptomunten er op komen te staan en hoeveel je wilt uitgeven.

Kosten

Omdat Binance het erover eens is dat crypto en de financiële toekomst voor iedereen bereikbaar moet zijn, is de Binance Visa Card helemaal gratis. Er worden dus geen administratieve of verwerkingskosten in rekening gebracht. Let er wel op dat derde partijen dit altijd kunnen doen. Hier heeft Binance verder geen invloed op.

Cashback

Om nog even terug te komen op de cashback die je kunt ontvangen, is dit natuurlijk een groot voordeel van de Binance Visa Card. Je kunt dus tot wel 8% cashback ontvangen op je uitgaven. Je kunt dit eigenlijk vergelijken met een passief inkomen en dit is wat veel investeerders graag willen hebben.

Het is eigenlijk een rendement dat je ontvangt, zonder dat je hier echt iets voor hoeft te ondernemen. Als je dus een aankoop doet, doe deze aankoop dan met je Binanca Visa Card, zodat je extra crypto verdient.

Crypto.com visa card

De tweede populaire crypto visa card is de kaart van Crypto.com. Dit bedrijf is opgericht in juni 2016 door Kris Marszalek, Rafael Melo, Gary Or en Bobby Bao. De bedrijfsnaam was eerst Monaco (MCO) omdat hun eerste muntenaanbod ook in Monaco was.

Sinds 2018 is de naam veranderd naar Crypto.com omdat het Crypto.com domein overgenomen werd. Met hun hoofdkantoor gevestigd in Hong Kong hebben ze inmiddels een team van ongeveer 700 mensen, over de hele wereld.

Inmiddels hebben ze 5 miljoen gebruikers wereldwijd. Ze bieden meerdere producten aan, waaronder de crypto.com visa card. Let op: deze card is beschikbaar in de APAC, Canada, EU, UK en US.

crypto.com creditcard

Visa debit card

Crypto.com werkt samen met VISA om de visa debit card te ontwikkelen. Je kunt deze card dus alleen gebruiken op locaties waar Visa normaal gesproken ook geaccepteerd wordt. Denk hierbij aan ongeveer 54 miljoen verkooppunten en geldautomaten, verspreid over de hele wereld. Dit zijn dus heel wat plekken waar je de visa debitcard kunt gebruiken.

Meerdere visa kaarten

Crypto.com biedt meerdere Visa-kaarten aan. Ook hebben ze twee apps, de DeFi wallet app en de normale Crypto.com app. De DeFi wallet app is gemaakt voor DeFi coins en de crypto.com app is gemaakt voor alle andere coins. In deze app kun je je coins opslaan, kopen en je kunt je crypto betaalkaart erin beheren.

Het gaat om de volgende kaarten:

 • Midnight Blue. Deze kaart is als enige kaart volledig gratis en van plastic. Met deze kaart ontvang je 1% aan cashback. Dit houdt in dat je na elke uitgaven die je doet met deze kaart, 1% terugkrijgt op je kaart.
 • Ruby Steel. Om deze kaart te kunnen bemachtigen moet je 1000 CRO coins hebben. Dit komt neer op ongeveer 100 euro. Met deze kaart krijg je Spotify er gratis bij en je ontvangt 2% cashback.
 • Jade Green/Royal Indigo. Als je deze kaart wilt moet je 10.000 CRO coins staken. Naast Spotify, krijg je ook Netflix er gratis bij en je ontvangt tot wel 3% cashback op al je uitgaven die je met deze kaart doet.
 • Icy White/Rose Gold. Voor deze kaart moet je 100.000 CRO staken. Naast Netflix en Spotify, krijg je ook gratis Amazon Prime en 10% korting op Expedia. De cashback is 5%.
 • Obsidian. Dit is de laatste en de duurste kaart. Je moet namelijk wel 1.000.000 CRO coins bezitten. De cashback bij deze kaart is maar liefst 8%. Boven op de voordelen die hierboven vermeld staan krijg je ook 10% korting op Airbnb en boekingen die je doet via Expedia.

De kaarten kun je dus alleen aanvragen als je je hebt aangemeld op Crypto.com. Dit kan al binnen enkele minuten en je krijgt ook nog eens een welkomstbonus van 25 dollar.

Coinbase visa card

De laatste populaire crypto creditcard is de CoinBase Card. Ook deze kaart is ontwikkeld in samenwerking met Visa. Het saldo kun je zelf bepalen door de kaart aan je Coinbase-account te koppelen. Als je dit hebt gedaan, kun je de valuta op dezelfde manier uitgeven als de valuta die je op je huidige banksaldo hebt staan.

coinbase creditcard

Makkelijk en snel

Coinbase vindt de Coinbase card zelf een van de makkelijkste en snelste manieren om wereldwijd met crypto te kunnen betalen. Zo kun je er contactloze betalingen mee uitvoeren, pinbetalingen of je kunt er contant geld mee opnemen bij pinautomaten.

Je kunt deze kaart wereldwijd gebruiken, namelijk in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Azië, Oceanië en Afrika. Lees hier in welke landen je de kaart precies kunt gebruiken.

Veiligheid

Ook qua veiligheid is de kaart van Coinbase makkelijk in gebruik. Je kunt de pas direct bevriezen als de pas gestolen is of als je de pas kwijt bent geraakt. Ook kun je een dubbele verificatie inbrengen. Dit kan allemaal via de Coinbase app.

Coinbase app

De crypto visa card kun je makkelijk aanvragen via de Coinbase app. Daarna is de pas volledig te beheren via de app. Je kunt dus zelf kiezen met welke crypto je de betaling wilt uitvoeren en binnen een paar seconden kun je switchen van bijvoorbeeld Bitcoin naar Ethereum. In de app staat een gemakkelijk overzicht hoeveel je hebt uitgegeven. Dit staat zowel in fiat valuta als in de betaalde crypto valuta. De kunt al je uitgaven dus duidelijk bijhouden in een overzicht.

Kosten

De kosten voor het aanvragen van de Coinbase visa card bedragen €4,95.

Veelgestelde vragen crypto credit cards

 • Kan een crypto debit card mijn normale debit card vervangen?

Dit hangt af van de situatie waar je in verkeert. In het algemeen zou dit kunnen als je crypto’s hebt en als je deze wilt gebruiken om uit te geven aan je dagelijks uitgaven. De meeste crypto debit cards worden dan ook ontwikkeld door Mastercard of Visa en dus worden ze ook overal geaccepteerd waar Mastercard geaccepteerd wordt.

 • Kost het geld om een crypto debit card te gebruiken?

Dit hangt af van het soort transactie. Er zijn in het algemeen geen extra kosten verbonden voor het gebruiken van de crypto debit card, maar je moet wel extra kosten afdragen als je je crypto verkoopt als je het uitgeeft. Ook zullen er extra kosten verbonden zijn als je geld opneemt bij een pinautomaat.

Conclusie

Betalen met een crypto creditcard is dus zeker mogelijk en je hebt meerdere crypto creditcard opties. Het is in ieder geval belangrijk om ervan op de hoogte te zijn waar je de crypto creditcard wel en niet kunt gebruiken. Zo zijn er dus een aantal alleen gericht op de Amerikaanse markt en is het in een aantal landen zelfs verboden.

Het is natuurlijk niet handig om een kaart aan te schaffen die je alleen in Amerika kunt gebruiken als je in Nederland of België woont. Doe dus vooraf nog even goed onderzoek naar de voorwaarden van de crypto creditcard zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Dit zal altijd duidelijk beschreven staan op de websites van de crypto visa card.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: