Cryptocrash – Marktkapitalisatie daalt 50%

6

Door de onzekerheid rondom bitcoin de afgelopen tijd, is de totale waarde van de cryptomarkt met bijna 50% gedaald vanaf de top van 116 miljard dollar die in juni werd neergezet. Momenteel is de waarde van alle cryptovaluta’s bij elkaar 62 miljard.

crypto crash

Volatiliteit

Het bewijst maar weer eens dat de markt van de cryptocurrencies een zeer volatiele is. Het kan hard stijgen, maar bij onzekerheid ook hard dalen. De mogelijke zachte en harde ‘vorken’ zijn de voornaamste reden dat alle crypto’s in de verkoop worden gezet.

Litecoin uitvalsbasis

De huidige waarde van en bitcoin is $1875, het equivalent van ongeveer €1.650,- nog altijd het drievoudige ten opzichte van een jaar geleden. De waarde van Ethereum gaat ook fors onderuit. Litecoin daalt ook, maar een stuk minder fel dan andere valuta, daar Litecoin nu gezien wordt als de veiligere haven, omdat SegWit al geactiveerd is enige tijd geleden. De waarde van één Litecoin is nu $37,-, ofwel zo’n €32,-.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie, biflatie, de huizenmarkt, de eurocrisis, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie

 • hendrikje

  Fiat ( papier ) geld is een bubble. Is een moeilijk copieerbaar papiertje dat geen enkele intrinsieke waarde heeft. Cryptocurrencies : hebben zelfs geen papiertje. De ultieme bubble. Wie belegt DAAR nu in zeg ….

 • Easymoney

  Het probleem van de cryptomunten is, dat er geen onderliggende waarde is, waar de munt een intrinsieke waarde kan hebben. Een gouden munt, kan in waarde dalen, maar het goud in de munt heeft waarde, omdat goud zelf waarde heeft.
  Zelfs fiatgeld dient zijn waarde te ontlenen aan de productiekracht van zijn gebied. Als het gebied niets produceert of creëert, kun je zoveel geld maken als je wilt, maar het heeft geen waarde. Want tegenover goederen en diensten, staat geld, dat is de waarde van de producite in geld uitgedrukt.
  Wat is de waarde van cryptomunten. Je kunt het gebruiken als betaalmiddel zonder gebruikmaking van financiële instituten, en vaak zit er een beleggings- of investeringsproduct er achter.
  Voor betalingen in het dagelijks verkeer heb ik geen cryptomunt nodig, en anonieme betalingen is leuk maar voor mij is dat niet relevant.
  De techniek achter de cryptomunt is ook niet relevant, voor de simpele reden, dat begrippen als blockchain, proof of work, of de ledger, alleen maar een techniek is, om de hoeveelheid van de munt te beperken. Het is uitleg van techniek, vergelijk de websites van al die munten. Sommige ICO’s halen miljoenen binnen aan geldmiddelen, die zijn eigenlijk willen vervangen. Best grappig. Ik denk dat de investeerders door beginnen te krijgen, dat het model achter de munten, helemaal geen rendement oplevert. Als het model niet rendeert, zal de munt zelf ook in waarde dalen.

  • Joopie

   Cryptomunten geen onderliggende waarde? Wat zijn die diensten dan die achter de munten schuilen? Hier is een tweede Nasdaq in de maak. dmv en dankzij blockchain word de gehele structuur en architectuur van het internet herschreven. Het internet zoals we dat nu nog kennen functioneerde goed op de schrale servertjes en netwerken die we 10 en 20 jaar geleden hadden, maar met de haast onbeperkte capaciteiten zoals we dat nu hebben horen nieuwe technieken. Elk individu en vooral IT-er zal zich toch over dit aspect moeten buigen om mee te gaan met de toekomst. Technologie evolueert en zoekt altijd naar de meest stabiele en betrouwbaarste oplossing. Blockchain heeft adv Bitcoin laten zien dat blockchain een uiterst efficiënte en foutloos mechanisme is dat veel verouderde technieken zal gaan vervangen.

   • Easymoney

    Terug naar de basis. Iedereen heeft een winstoogmerk. Er zijn genoeg gezegdes hierover; een voordeeltje behalen, een slaatje uit slaan. Investeringen dienen terugverdiend te worden, anders moet je je investering afschrijven en verlies nemen. De koers/winst verhouding geeft een goed beeld of je investering een kans maakt. Wat is nu de koers/winst (KW) verhouding? De KW is een ratio die een bedrijf of in dit geval een munt waardeert. In de term van aandelen is dit de koers van het aandeel gedeeld door de winst per aandeel. De winst per aandeel is de totale winst gedeeld door het aantal uitstaande aandelen.
    Bij een ratio van 10 betekent dat de koers € 100 en de winst € 10 is. De koers is hoog en de kans is dat het aandeel is overgewaardeerd. Maar, je kunt ook in jaren denken. Winst wordt per jaar uitgekeerd. De Ratio 10 geeft ook aan dat de kans bestaat dat je investering in 10 jaar zichzelf terugverdiend.
    Bij een ratio van 100 betekent dat de koers € 100 is en de winst is € 1,-. Of er is sprake van vertrouwen in het bedrijf of er is sprake van een zeepbel effect. Want je moet 100 jaar wachten voordat de investering zichzelf heeft terugverdient. De winst is volledig afhankelijk van het rendement van de producten en diensten die het bedrijf biedt. Een beginnende bedrijf zal een hoge ratio hebben, maar de investeerders zullen vroeg of laat een rendement willen zien, want de investering moet terugverdiend worden.
    Wat betekent dit voor de koersen van de cryptomunten? Moeilijk te zeggen want de KW is er niet. Nergens op de websites heb ik jaarrekeningen gezien. Maakt het bedrijf winst, dan zal de KW verhouding iets zeggen om de mogelijkheden van het bedrijf, is dat er niet, dan blijft speculatie over.
    Ik denk daarom ook dat de KW verhouding slecht is, en dat de investeerders zich terugtrekken. De KW verhouding zal nu naar een realistische verhouding toe werken door daling van de koers. Tevens zullen de investeerders ook bepaalde winstverhouding willen zien, maar deze niet constateren. Zij zullen dus hun investeringspositie gaan aanpassen.
    Daarnaast constateer ik nog iets. Veel muntbedrijven hebben munten in voorraad. EOS en Tether zijn hun munten in de markt aan het brengen, bij dalende koersen. Dit is zorgwekkend. Ik heb het vermoeden dat zij verlies lijden en alleen winst kunnen maken door een deel van hun muntvoorraden te verkopen. De aantallen die verkocht zijn, zijn behoorlijk. EOS heeft in 10 dagen tijd, 53 miljoen munten uit hun voorraad verkocht voor € 92,5 miljoen. En Tether heeft bijna 75 miljoen munten verkocht uit voorraad in 7 dagen tijd, voor 65 miljoen euro. Ik heb nergens kunnen achterhalen, waarom zij dit doen. Als eigenaren hun aandelen van hun eigen bedrijf van de hand doen, moet je het ergste vrezen.
    Daarnaast heb ik het vermoeden, herhaal het vermoeden, dat de crypto bedrijven alles huren, leasen en personeel inhuren. Valt de munt om, valt er niets te halen. De koers van de munt gaat naar nul.
    Net als bij de dotcom hausch, hebben de investeerders vergeten dat er ook winst gemaakt moet worden en dat de economische regels ook voor de dotcom bedrijven geldt. Ik denk dat de cryptomunten dezelfde kant opgaan als de dotcom bedrijven. Het wordt een slachting. Ik hoop dat ik het verkeerd heb, omdat veel mensen voor hun spaargeld, hard moeten werken.
    Vraag: heeft iemand een jaarrekening of een verlies of winst rekening van cryptomunten??

 • Simon

  Inderdaad volatiel, staat al weer op 75 miljard. http://coinmarketcap.com/

 • Bitcoub's low of $1,800+ yesterday simply could not be maintained. In the long term Bitcoin moves above $500,000 within three years. Bets?— John McAfee (@officialmcafee) 17 juli 2017