Wordt BAKKT het verhaal van het jaar?

5

Wat hebben Microsoft, Starbucks, The Boston Consulting Group en ICE, het moederbedrijf boven de NYSE gemeen denkt u? Wel, deze ‘big shots’ hebben met nog tal van andere investeerders de sterke handen in mekaar geslagen voor een nog sterker project. Eén dat a.h.w. de cryptowereld naar de beurs wil brengen. Een ware gamechanger die de cryptomunten een enorme zet omhoog kan geven. Alleen: hoe benoem je zo’n gigantisch project? Het minste dat je erover kunt zeggen is dat het geruggesteund wordt door die grote namen… Laat ons het dan precies zo noemen. Geruggesteund in het Engels is Backed. En hoe spreek je dat uit? Precies: BAKKT.

BAKKT als startup wordt een handelsplatform oftewel beurs voor cryptomunten. Je zult er bitcoin futures kunnen kopen. Dus inspelen op koersbewegingen van die munt. Op een later moment zal dit ook voor altcoins kunnen, dat is toch de bedoeling. Het bijzondere aan die futures is dat je BTC daadwerkelijk fysiek kunt laten leveren. Niet alleen particulieren maar vooreerst professionele partijen zullen de cryptomarkt voortaan officieel kunnen betreden. Volledig wettelijk en gereglementeerd en veilig, wat het nodige vertrouwen zal wekken. Stel u voor: banken, verzekeringsmaatschappijen, beleggingsfondsen die massaal de cryptowereld gaan betreden. Biflatie berichtte er trouwens reeds in augustus 2018 over. Beleggen, kopen, verkopen, speculeren, doen opslaan. Van een gamechanger gesproken!

En er is nog meer…

Het opzet is dat u straks alvast bij wereldspeler Starbucks met bitcoin kunt afrekenen. Inderdaad, bij het beroemde, zeer succesrijke Amerikaanse koffiehuis je drankje of donuts letterlijk en effectief met bitcoin kunt betalen. D.m.v. een nieuwe app op je smartphone. Snel en veilig, à la minute wordt zo dan de BTC die je bezit omgezet in USD, en wordt Starbucks betaald.

Efficiënt, naadloos, veilig

Dat is de vertaling van de drie keywords of kernwoorden, kernwaarden ook van BAKKT. Efficient: koop, verkoop, sla op en spendeer digitale munten (voorlopig dus nog slechts BTC.) Seamless: een geïntegreerd globaal platform voor de commercie (handel), om te handelen en doen opslaan. Secure: de marktinfrastructuur van Intercontinental Exchange (NYSE:ICE) wordt naar een nog hoger niveau getild. Dit laat toe dat cryptohandel op en via BAKKT verzekerd, veilig en gereglementeerd wordt.

Wordt lancering opnieuw uitgesteld?

Er was voorzien dat BAKKT zijn deuren zou openen in november 2018. Dat werd vervolgens verschoven naar 24 januari 2019. U kunt zich wel voorstellen dat zo’n massieve, gigantische onderneming opzetten, geen sinecure is. Goedkeuringen, permissies, jawoorden dienen van alle mogelijke kanten gegeven te worden. En dit dan nog op tijd. Het gaat immers potentieel om reusachtige bedragen van particuliere en professionele beleggers. Met een Amerikaanse wetgever die bijzonder streng op dit alles toeziet. Last minute vernemen we het gerucht dat er opnieuw uitstel komt. De luttele maand nog tot 24 januari 2019 lijkt te krap. Het is slechts een gerucht maar indien het gezegde klopt “waar rook is, is vuur”…? Dat BAKKT er vroeg of laat komt lijkt wel een zekerheid. Alleen, àls het gerucht klopt wordt de tijd tot, onzeker…