In de laatste week van augustus 2018 stijgen bitcoin waarde en de meeste andere cryptomunten na een forse daling weer in waarde. De meeste coins stonden zo’n 10% in de plus. Het nieuws dat de Amerikaanse beurscommissie (SEC) op haar beslissing aangaande ETF’s (in dit geval cryptofondsen/trackers) gaat terugkomen, is onverwacht positief. De SEC had immers onlangs nog 9 aanvragen afgewezen, omdat ‘aanbieders onvoldoende kunnen waarborgen dat beleggers in een bitcoinfonds beschermd worden tegen koersmanipulatie‘. Verder in dit Biflatie Crypto Bulletin opnieuw een aantal grote spelers die deelnemen aan de crypto & blockchain revolutie en de crypto DASH wordt groot in Venezuela.

Bitcoin ETF

Waarom de SEC zo kort na afwijzing van genoemde ETF-aanvragen een bocht van 180 graden neemt, of tenminste ‘released letters stating their intention to review the decision‘, is niet bekend voor het grote publiek. Mogelijkheid is dat een aantal leden hun beslissing betreurden, nadere informatie kregen of gewoon plots ‘het licht zagen’ (?!) Van minstens één ‘SEC Commissioner, Hester M. Peirce’, is inderdaad al duidelijk dat zij het oneens was met de officiële afwijzing. De hooggeplaatste dame ging zelfs publiek met haar tegendraads standpunt, een ongewone en opvallende zet. Kwestie van anders niet ‘méé te zijn’ met de nieuwste ontwikkelingen op cryptogebied, en/of niet bevoegd om hoe-dan-ook over de materie te beslissen. Een tijdspanne voor wanneer de herziening volgt werd niet opgegeven, het is dus vooralsog afwachten en hopen voor de business. Ondertussen bestaan sinds december 2017 wel reeds bitcoinfutures op de derivatenbeurzen CBOE en CME, maar de handelsvolumes blijven voorlopig klein van omvang. Crypto staken is ook een mogelijkheid dat populair is.

DASH logo

DASH op één na grootste coin in Venezuela

Venezuela, het Zuid-Amerikaanse land dat kampt met hyperinflatie, is de tweede grootste markt voor cryptocurrency Dash geworden, met honderden handelaars per week die de alternatieve munt aanvaarden en tienduizenden wallets in gebruik per maand. De waarde van DASH steeg de afgelopen week significant, met ruim 25%. Op de website DiscoverDash komen er steeds meer merchants bij. Ook Bitvavo en Binance zijn hun coins aan het uitbreiden met bijvoorbeeld Chainlink en Vechain

Pornhub in crypto

Weer een nieuwe bedrijfstak die crypto gaat aannemen als betaling. De Canadese ‘adult entertainment streaming website Pornhub has announced a partnership with cryptocurrency payment and billing startup PumaPay’. Een grote markt op het internet en wellicht zal dit de verdere adoptie van crypto helpen.

IOTA stijgt na aankondiging Fujitsu

De prijs van crypto IOTA (MIOTA) is fors gestegen na een aankondiging van de Japanse technologiegigant Fujitsu. Fujitsu is een Japanse producent van elektronica, waaronder halfgeleiders, elektromechanische componenten, computers, telecommunicatie-apparatuur en consumentenelektronica. Het Japanse bedrijf gaat het IOTA protocol gebruiken om onder andere gegevens op te slaan. Goed nieuws dus voor de ‘Internet of Things crypto’. De waarde van één MIOTA ligt nu rond de $0,70. Meer over IOTA kunt u hier lezen.

China nog altijd sceptisch over crypto

De Chinese overheid blijft uiterst vijandig staan tegenover cryptomunten. Wat sneu is voor de business in eerste instantie en ongewoon voor dit land, dat nochtans een reputatie heeft van vooruitstrevendheid op het gebied van nieuwe technologieën. Maar toch niet zo vreemd: China wil immers blijven de handel en wandel van haar burgers controleren, inperken en sturen, uit angst hen teveel vrijheid te gunnen. Maar ten eerste: de drang naar vrijheid in het algemeen valt niet eeuwig in te dammen. En ten tweede: deze extreme vijandigheid is op een bepaalde manier bekeken net positief! Want duidt op de opkomst van een belangrijke (tegen)speler in het veld.

10% van Amerikanen heeft crypto

Eén op tien Noord-Amerikanen is actief bezig met en heeft geïnvesteerd in cryptomunten. Aldus een rondvraag van onderzoeksbureau Harris Insights. In Turkije heeft inmiddels 18% van de bevolking al crypto in hun wallets.

Initial Exchange Offering

Een nieuw beleggingsmiddel voor crypto’s ziet het licht: de Initial Exchange Offering. Nog niet zo populair natuurlijk als nieuwkomer in de business van crowdfunding, middel om publiek geld op te halen, als de ICO’s reeds doen sinds 2013, maar de belangstelling is groeiend.

Iran & Crypto

Ook Iran gaat waarschijnlijk een U-bocht maken in de houding van het land tegenover cryptomunten. Was er in april 2018 nog een ban ingesteld, dan wordt die mogelijk reeds in september van dit opgeheven. Vanwaar deze ommekeer is de grote vraag?

Cryptocurrencies verzekeren?

De grootste verzekeringsmaatschappij ter wereld, Lloyd’s of London, gaat bewaarders van cryptomunten voor klanten verzekeren tegen diefstal en fraude. Vooral dit laatste blijft een groot probleem voor de cryptobusiness. Alleen al in Europa werd voor honderden miljoenen aan schade en verlies opgetekend veroorzaakt door malversaties van hackers en andere boosdoeners.

Banken Stablecoin

Union Bank AG in Liechtenstein gaat een eigen, in-house crypto-stablemunt uitgeven, de ‘Union Bank Payment Coin (UBPC)’. In hoeverre de oude economie en de nieuwe financiele economie matchen is de grote vraag. Verder zijn er inmiddels vele andere alternatieven als stablecoin.

 

loading…


Andere in populariteit stijgende investeringen om te doen zijn:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: