De cryptomarkt is weer fors in elkaar gezakt. De Crypto market cap staat inmiddels weer onder de $200 miljard. Verder in uw wekelijkse Crypto Biflatie Bulletin (CBB): De markt voor fysieke crypto pinautomaten zal naar verwachting elk jaar met 50% groeien. In Californië kun je je vrijlating op borgtocht nu ook met bitcoin betalen. De Belgische Raad van State smeekt om wettelijke regelgeving omtrent cryptomunten want ziet ernstige juridische complicaties opduiken. En computergigant IBM stelt een nieuw wereldwijd betaalsysteem voor dat op crypto’s & blockchain draait.

Crypto Market Cap onder $200 miljard

Afgelopen week is de waarde van bitcoin en andere crypto wederom gedaald. De totale crypto market cap is inmiddels zelfs gedaald tot onder de 200 miljard dollar. Dat is ongeveer wat het de EU gaat kosten bij een No Deal Brexit. Begin september lag de market cap nog rond de $240 miljard. Bitcoin koers verwachting staat op moment van schrijven zo rond de 5500 euro. Houdt deze goed in de gaten alvorens je Bitcoin kopen gaat. Ether is onder de 200 euro gezakt, terwijl er voor een litecoin nu zo’n 50 euro moet worden neergeteld.

Op steeds meer plekken is crypto te pinnen

Eind 2017 lieten we u al weten dat in ons land reeds 18 fysieke Bitcoin pinautomaten stonden. In september 2018 zijn dat er inmiddels 23 geworden. Nog steeds geen spectaculair aantal maar de mate van groei komt wel overeen met een gloednieuw rapport. De ‘Crypto ATM Market Global Forecast 2023‘ voorziet een spectalulaire toename van cryptoautomaten met 54,7% oer jaar. Op moment van schrijven staan er 750 crypto ATM’s in 75 landen and counting. Hier ziet u zelf waar precies welk type te vinden is. Bij Binance kun je zelfs een crypto creditcard aanschaffen en kun je crypto staken. Dit is bij Bitvavo nog niet mogelijk maar staat wel in de lijn der verwachting.

Bitcoin werkt bevrijdend

Een rechtbank in het Amerikaanse Californië deed een opvallende geste naar een gedaagde door hem vrij te laten op borgtocht, betaald met Bitcoin of eender welke andere cryptomunt. Zij schept daarmee mogelijk een belangrijk precedent. De  man in kwestie werd beschuldigd van het hacken van een goksite. Als hij de borgsom van 750.000 dollar tegenwaarde in crypto’s maar niet gestolen heeft…

Justitie roept om hulp

Bij de opening van het nieuwe gerechtelijk jaar in buurland België (geen idee dat ze dit dan ooit sluiten?!) roept alvast één van dé prominentste leden van ’s lands prominentste rechtscollege om hulp.  Cryptomunten ‘kunnen voorlopig wel nog niet als geld beschouwd worden‘ maar hun opkomst en evolutie stelt de juridische wereld voor imminente problemen. De Advocaat-generaal van de Raad van State roept officieel zijn eigen land en zeker ook Europa op om dringend met wetten en regels te komen. Op verschillende domeinen van het recht, ‘gaande van het eenvoudige verbintenissenrecht over het strafrecht tot het fiscaal recht’, weet niemand eigenlijk waar, wie, wanneer, waarom en hoe staat.

Swifter dan Swift

IBM brengt officieel het Blockchain World Wire (BWW) uit. Het is een nieuw en mogelijk revolutionair betaalplatform dat op de Stellar-blockchain draait, om betalingen tussen banken internationaal af te handelen. Kosten- en tijdbesparend werkt ook en wel eens grote concurrentie kan betekenen voor het bestaande Swift-systeem, dat al meer dan een halve eeuw oud is. Ook UniCredit, UBS en Santander gebruiken al deze nieuwe technologieën. Er bestaat trouwens ook nog steeds SEPA, het Single Euro Payments Area -systeem, dat nu geintegreerd of toch geaccepteerd wordt door Global crypto wallet Abra. All in all wordt het hier in Europa op dit gebied alvast erg druk en vooral: onoverzichtelijk. Maar de markt zal mettertijd bepalen wie als winnaar uit de bus zal komen.

loading…


Andere in populariteit stijgende investeringen om te doen zijn:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: